Hjulinställning

Bilen får inte vara lastad eller ha husdjur under hjulinställningen.
Bilen får inte vara lastad eller ha husdjur under hjulinställningen.

Hjulinställning till fast pris

Upplever du vibrationer i ratten? Hos KM Däckservice är vi här för att hjälpa till! En korrekt utförd hjulinställning är avgörande för en behaglig körupplevelse och för att undvika överdrivet slitage på däcken. Vi rekommenderar att genomföra en hjulinställning minst en gång per år eller vid varje 2000 körda mil för optimal prestanda och långvarigt däckliv. Hos oss får du hjälp med hjulinställning för 1000kr. Ha inte bilen lastad eller några husdjur i bilen medans vi utför hjulinställning.

Fördelar med hjulinställning

Öka livslängden på dina däck

Att genomföra en hjulinställning kommer med flera fördelar. Genom att säkerställa att hjulens vinklar är korrekt inställda kan man uppnå en jämn fördelning av slitage på däcken. Detta är inte bara kostnadseffektivt då det förlänger däckens livslängd, utan det förbättrar även bränsleeffektiviteten genom att minimera ojämnt rullmotstånd.

Hjulinställning sedan 1988

Sedan starten 1988 har vi förhindrat onödigt däckslitage och vibrationer i ratten.

Vanliga frågor om hjulinställning

Hjulinställning, även kallad hjulutrikning eller spårinställning, fokuserar på att justera vinklarna på hjulen i förhållande till varandra och fordonskarossen.
De tre huvudsakliga inställningarna är camber (lutning av hjulet sett från framifrån), caster (lutning av hjulet sett från sidan) och toe (hur hjulen är riktade framåt eller bakåt i förhållande till varandra).
Hjulinställningen är nödvändig för att säkerställa jämn slitage på däcken, förbättra bränsleeffektiviteten, öka körkomforten och optimera fordonsprestanda.

Vår hjulinställning kostar 1000kr.

Har du kört ned i en väggrop, kantstött i en trottoar eller om du upplever att ratten vibrerar så kan du vara i behov av att göra en hjulinställning.

Hör av dig till oss!

Använd formuläret för att komma i kontakt med oss. Har du akuta behov ber vi dig istället att ringa 0922-131 77.